Kulinarne pomysłyKategorie: Kulinaria, Zainteresowania Liczba wpisów: 2, liczba wizyt: 8730 |
Nadesłane przez: PRHub dnia 09-08-2018 10:10
Piękna pogoda i wakacyjne aktywności sprawiają, że nie mamy ochoty spędzać wiele czasu w kuchni. Chętniej natomiast sięgamy po potrawy sycące, ale jednocześnie lżejsze w formie. Doskonałą pozycją w letnim menu będą zatem zupy. Najlepiej pełne świeżych, sezonowych warzyw. To potrawy łatwe i szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie przywołujące wspomnienia rodzinnych, wspólnie spędzonych chwil. Nie tylko tych wakacyjnych.
Lato kusi nas pełnią smaków, zapachów i barw. To wszystko za sprawą matki natury, która w pełnym słońcu rozpieszcza nas swoimi darami. Stragany i stoiska pełne soczystych, świeżo zebranych warzyw sprawiają, że nie sposób przejść obok nich obojętnie. W rezultacie w naszej kuchni goszczą kolorowe warzywa, które możemy przyrządzać na rozmaite sposoby, na przykład przygotowując z nich zupy z makaronem. To doskonały pomysł na obiad, gdy upalne dni zachęcają do wyjścia z domu, a czas w kuchni chcemy ograniczyć do minimum. Szukamy więc smacznych potraw, które będą nie tylko łatwe w przygotowaniu, ale i sycące.
Zupy pełne kolorów lata
Od soczystej zieleni cukinii, aż po słoneczne odcienie papryki – zupy z sezonowych warzyw nie mają sobie równych. Doskonale smakują zwłaszcza wtedy, kiedy dopełnione są pysznym makaronem. Najlepiej takim, który przywoła smak rodzinnych chwil – będzie delikatny, jak domowy, zrobiony z kilku jaj, z cienko wałkowanego ciasta. W połączeniu z zupą krem, czy klarownym bulionem stworzy doskonałą kompozycję na letnie popołudnie.
Wybierając składniki do potraw, zazwyczaj staramy się szukać tych, które będą podkreślać smak domowych posiłków. Dlatego przygotowując zupy, warto sięgnąć po najnowszą propozycję od Lubelli – Makaron Jajeczny Lubella 5 jaj, który wygląda, jak i smakuje jak domowy – przypominając ten przygotowywany przez nasze mamy i babcie. Sekret jego delikatności tkwi w użyciu 5 jaj oraz 3-krotnym wałkowaniu ciasta.
Makaron, który smakuje i wygląda jak domowy - jak to możliwe?
Jest idealny do zup – doskonale sprawdzi się w tradycyjnej jarzynowej, aromatycznych kremach, czy popularnej pomidorówce. Dzięki makaronowi jajecznemu od Lubelli ponownie przeniesiemy się do czasu, kiedy byliśmy dziećmi i sięgaliśmy po kolejny talerz przygotowanej przez babcię zupy. Co ciekawe, osoby, które miały okazje spróbować zup z Lubellą Jajeczną 5 jaj, potwierdzają jej wyjątkowy smak. W przeprowadzonym przez Lubellę badaniu większość z nich stwierdziła, że makaron od Lubelli jest równie pyszny, jak ten domowy:
Do wyboru mamy różne kształty makaronu Lubella Jajeczna 5 Jaj: nitki, krajankę i wstążki, dzięki czemu każdy z nas może wybrać swój ulubiony. Dodatkowo, makaron typu nitki jest w dostępny w dwóch opakowaniach: poręcznym 250 g oraz w rodzinnej paczce 400 g.
To doskonały sposób, aby w jednej chwili przygotować pyszną sezonową zupę, dzięki której każdy, kto jej spróbuje, przeniesie się do ogrodu pełnego letnich warzyw.
[1] Na podstawie wyników badania konsumenckiego na ogólnopolskiej, reprezentatywnej próbie użytkowników makaronów, liczącej 402 osoby. Badanie zostało przeprowadzone metodą CAPI w domach konsumentów
w listopadzie 2017 r. przez firmę Maison & Partners.
Nadesłane przez: PRHub dnia 09-08-2018 10:07
Wakacje to czas, w którym potrawy z grilla przeżywają swój renesans. Coraz częściej na rozgrzanym ruszcie obok klasycznej karkówki, możemy znaleźć bakłażana, cukinię czy ser halloumi. Do wszystkich dań, zarówno tych klasycznych, jak i z wyszukanym twistem, idealnym dodatkiem będą produkty Krakusa. Klasyczne ogórki kiszone potrafią uzupełnić smak grillowanych potraw, korniszony o smaku czosnku podkreślą ich charakter, a chrzan doda im ostrości. To trzy znakomite sposoby na odnalezienie perfekcyjnego smaku grillowych przysmaków.
Polacy uwielbiają wyraziste smaki. Intensywny chrzan, korniszony w zalewie z czosnkiem i ogórki kiszone pasują do wszystkich dań z grilla i dodają potrawom wyrazistości. Możemy podać je zarówno, jako osobny dodatek do dania głównego, jak i składnik sałatek. Wystarczy odkręcić słoik, aby podkręcić letnie grillowanie.
Smaki letnich spotkań
Krakus od lat bezbłędnie łączy tradycję z nowatorskimi rozwiązaniami, tworząc produkty spożywcze z najwyższej półki. Dla fanów grillowania marka przygotowała trzy wyśmienite propozycje. Pierwszą są klasyczne ogórki kiszone. Zanim trafią do słoików, są starannie selekcjonowane, a swój doskonały smak zawdzięczają tradycyjnemu kiszeniu w zalewie z czosnkiem, chrzanem i koprem w pełnych baldachach. Idealnie uzupełnią wszystkie potrawy przygotowane na ogniu, jednocześnie nie dominując ich oryginalnego smaku.
Kolejna propozycja od Krakusa to ogórki korniszony z czosnkiem. Świetnie pasują do mięsnych dań i sosów, koreczków i sałatek. Wyróżnia je wyjątkowa chrupkość z wyważoną nutą czosnku. Ostatni dodatek, idealnie komponujący się z grillowymi przysmakami to chrzan, w całości przygotowany z korzenia. Jego kremowa struktura, przełamana wyczuwalnymi chrzanowymi wiórkami, podniesie walory smakowe najbardziej wyszukanych potraw z grilla.
Produkty marki Krakus są pozycją obowiązkową podczas letnich spotkań. Podkreślają smak serwowanych dań oraz będą idealną przekąską pomiędzy nimi. Pasują do mięs, warzyw i sosów. To uniwersalne dodatki najwyższej jakości.